Week 51-2010

Vannacht is er veel sneeuw gevallen. Zoveel dat van hogerhand wordt besloten niet uit te rijden. Dan moeten we de dag vullen met andere bezigheden want naar huis gaan mag ook niet. We schuiven eerst sneeuw en maken de tankplaats schoon anders wordt er geen dieselolie geleverd. (Net alsof dat nodig is als je niet rijdt maar dit terzijde). Dan zoek ik nog gevonden voorwerpen uit die nooit zijn opgehaald. Er worden sterke verhalen verteld, gespeeld met mobiele telefoons, een boek gelezen en een kaartje gelegd. Dan rijdt er 50 meter verderop ook nog een auto de sloot in. De mensen hadden gelukkig zelf niks. We nemen ze maar mee naar binnen voor koffie/thee zodat ze warm kunnen wachten op de afsleepdienst.
Het zijn net ambtenaren... even uitrusten op de steel.
Normaal gesproken kun je hier niet midden op straat een foto maken.
Buienradar raadplegen.
21-12

Eindelijk een dagje vrij. Ik maak een lange wandeling door de Bemmelse Waard en via Haalderen weer terug. Helaas wel een erg grijze dag. De meeste foto's zet ik om naar zwart/wit.
Tijd voor m'n warme chocomel.
En deze man haalt de zware sneeuw van zijn dak zo vertelt hij in het praatje wat ik met hem heb. Hij vertelt verder over zijn Welsh pony's:                      en over de herinrichting van de Bemmelse Waard:
22-12

Vanochtend met Ton en Paula van de fotoclub naar een mooie oude begraafplaats aan de Daalseweg in Nijmegen. Ook nu weer de meeste foto's omgezet naar zwart/wit.
Het is wel balen voor Paula. Haar camera en objectief zijn al wekenlang in reparatie. Zij moet zich behelpen met haar compactcamera vandaag. Ondertussen is het gaan regenen/ijzelen en is Ton een paraplu uit zijn auto gaan halen om de boel droog te houden. Gelukkig heb ik ooit op een beurs zo'n cameraregenjas gekocht die nu goed van pas komt.
De cameraregenjas... onder de bovenste flap kan evt. ook nog een flitser.

© Paula Loonen
23-12

Mathieu komt eten en zijn haren door mij laten doen met de tondeuse.
Korter ga ik het echt niet doen, ik vind dit eigenlijk al te kort.
Hij heeft een leuk spelletje op zijn telefoon, met een kogeltje dat via diverse hindernissen naar een gaatje gebracht moet worden.
25-12

1e kerstdag. Vanochtend alle paarden keurig verzorgd en vanmiddag een stuk gelopen door Remmerden/Kwintelooijen/Prattenburg (Rhenen). Je waant je bijna Oostenrijk. Heel veel sneeuw, hoogteverschillen en eindelijk zie ik de zon weer eens. En wat ik vandaag ook veel zie zijn enorme ijspegels overal. Dat heb ik bij mij in Bemmel nog niet gezien.
Zwaar door de sneeuw afgebroken.
Of hier dan, een hele boom over het pad. Je zult er maar staan met je twee- of vierspan, dan kun je dus uitspannen - omdraaien - en weer inspannen...
Maar we zijn lopend dus daarover hoeven we nu niet na te denken.
Grote en kleine kinderen amuseren zich met sleetjes.
Ook hier aan deze varkensschuur weer van die enorme ijspegels.
En de boom bij Cees in het weiland. Mooi in alle jaargetijden.
De "piste" van Rhenen. Alleen voor de àpres ski moet je naar huis. Niks te koop hier.
www.ciejan.nl
Herinrichting Bemmelse Waard